Jiri Borovy

S07E02: Stormborn - 40 %

25. 07. 2017 9:21:32
Tak jsem včera čekal na osmou hodinu, abych se podíval jako ostatní normální lidé, kteří neponocují, na další díl seriálu Hra o trůny.

A zase mě překvapil, i v dobrém, ale hlavně ve zlém, protože byl nejdříve docela nudný a potom zase akční.

Je vidět, že nás čeká méně epizod, než v předchozích sezonách, a tak se opravdu musí v každém díle něco dít. Začneme nudně, v Králově přístavišti se prozatím nic neděje, Cersei pořád připravuje své činy tak, aby dokázala sama vládnout, na Zimohradě si John Sníh postupně upevňuje svoji pozici jako král Severu. Jako jediný král ví, co čeká království v zimě, a tak hledá spojence, který by nechtěl bojovat proti ostatním královstvím, ale proti nemrtvým a jejich králům.

Další části epizody, příběh Aryy i Sama, byly znovu trochu nejímavé.

Poslední desetiminutovka byla o dost záživnější a konečně nás čekala krev a pořádné souboje, tentokrát na vodě. Bohužel ale byla bitva krátká, mrtvých bylo hodně a dokonce nás čekala smrt několika oblíbených postav.

Díl v režii Marka Myloda přinesl opravdu hodně překvapení, mnoho změn a mnoho smrti. Je ale vidět, že už za příběhem nestojí spisovatelův um, ale pouze scenáristé, kteří si už moc neporadí s příběhem, který se mílovými kroky blíží ke konci. Říkám si, že nám určitě nechají mnoho postav umřít, aby se v poslední sezóně mohlo rozhodnout, zdali celý kontinent zemře, nebo bude vládnout celému království pouze jeden král nebo královna.

Myslím si, že celá sezóna bude hodně uspěchaná a televizním fanouškům budou hodně chybět rozvětvené příběhy, které mají jedno společné - vše se připravuje k velkým činům. Na posledních dílech vidím prostě trochu rychlost, při které nemají fanoušci možnost vychutnat pomalý postup k finálnímu dílu sezony.

Epizoda proto patří ke slabším. Od prvního dílu jsme dostali to, co jsme čekali, druhý díl je pro mě zklamáním. Nevím, jak bude příběh pokračovat, ale zdá se mi, že před úplným koncem celého seriálu přijde několik opravdu špatných epizod.

Recenzi první epizody najdete na Kritiky.cz

Autor: Jiri Borovy | karma: 12.65 | přečteno: 385 ×
Poslední články autora