Hra o trůny – No One (S06E08) – 95 %

Tak co pro nás připravili tvůrci pro díl, který je ještě blíže k velkému finále letošní sezóny? Zase několik překvapení, ale tentokrát není tento díl o postavě, která se vrátila po dlouhé době. 

 Je to spíše o dovršení dvou příběhů, které začali před rokem.

Dva příběhy, které se včera dokončily je příběh Aryi a příběh Daenerys. Obě dvě se vrátily do výchozího stavu, pouze poučené o své zkušenosti. Využili svých předností, Arya umu mužů bez tváře a Daenerys svojí nehořlavost, a získali tak ještě větší moc, která v dalších dílech (pravděpodobně až za rok) bude dost ovlivňovat život v říši Her o Trůny.

Jaime v Řekotočí vyřešil poprvé věci mírově, ne bojem. Už se z něj stává ne vojevůdce, ale zkušený politik, který ví kam správně slovně zatlačit a koho využít, aby nemusela být prolita žádná krev.

Ohař po návratu v minulém díle se znovu ukázal ve stejném světle, jako v prvních sériích, je starší a zkušenější, a tak naproti svému přesvědčení nerozpáře vnitřnosti úplně všem.

A co příběh? Který měl v prvních sezónách velkou úroveň. No v Králově přístavišti už vážné líp být nemůže. Možná pro podřízené, kteří už oblíbili mladého krále a jeho královnu, ale pro postavu, která první čtyři sezóny tahala za všechny nitky a všechny kolem sebe měla pod hákem, je její pozice čím dále horší.

To je v krátkosti o všech částech epizody. Po předchozích sedmi epizodách mně tento díl bavil, byla tam jenom trocha krve, za kterou mohl Ohař jako odplatu z minulého dílu. Bylo tam dořešeno pár věcí, ke kterým se už vracet nemusíme. Tím, že už se vyřešil příběh jak Aryi, tak Daenerys, tak je pravděpodobně už v letošní sezóně neuvidíme, spíše se budeme věnovat tomu, jak v příštím díle bude bitva o Zimohrad, která by určitě nemusela být rozmělňována odbočkami v příběhu.

Jak to bylo i v minulé sezóně, tak i poslední díl bude o příběhu, který nám zanechá očekávání (pokračování příště) v tom, který příběh v půlce zakončíme a bude pokračovat až za rok.

Osmý díl je prozatím nejpovedenější a při sledování televize mně nejvíce bavil, tolik dobrého překvapení a konce příběhu, už dlouho nebylo. Kdyby nebyly ještě dva díly, tak bych v klidu čekal na příští rok, abych se něco dozvěděl nového. Samozřejmě, že nás čeká vyřešení příběhu tří hlavních postav, ale Cersein příběh už nemůže být tak nudnější. Její chování a celé působení v Králově přístavišti ji nedělá žádný kladný dojem, a tak její smrt i jakékoliv potrestání pro fanoušky bude očekáváné. Smrt Jona se Sansou by bylo větší překvapení, a tak doufám, že Ramsayovi zničí armádu a znovu se vrátí na hrad svého dětství.

Teď je otázka, co vlastně bude dělat Noční král a Bran? To je přeci ta největší hrozba, která celou zemi čeká. Jakmile armáda nemrtvých zaútočí, tak všechny mocenské bitky o hrady a území jsou bezpředmětné. Snad v posledních dvou sezónách do bitvy na severu o přežití zasáhnou i draci Daenerys, kteří jediní by dokázali zničit tak velkou zombie armádu. Prozatím jsou totiž jenom takový neposlušný doplněk, který se vážně stará jenom o sebe, chtělo by to, aby opravdu pořádně zasáhli do příběhu a třeba i zplodili potomky, kteří by svojí královnu ochraňovali a konečně byl v celém království klid.

Zopakujte si recenzi 1. 2. 3. 4. 5.  6.  a 7. dílu. 

Autor: Jiri Borovy | středa 15.6.2016 12:05 | karma článku: 11,74 | přečteno: 579x
  • Další články autora

Jiri Borovy

Na západní frontě klid - 80 %

1.11.2022 v 10:39 | Karma: 14,16

Jiri Borovy

Far Cry 6 - DLC Vaas: Insanity

16.11.2021 v 20:38 | Karma: 0

Jiri Borovy

Far Cry 6

7.10.2021 v 9:13 | Karma: 4,18

Jiri Borovy

Far Cry 3

5.10.2021 v 9:02 | Karma: 4,63

Jiri Borovy

SK Slavia Praha nepostupuje

1.10.2020 v 14:26 | Karma: 14,32

Jiri Borovy

MAFIA Definitive Edition

1.10.2020 v 9:25 | Karma: 7,31

Jiri Borovy

Avengers: Infinity War - 100 %

27.4.2018 v 8:24 | Karma: 7,83

Jiri Borovy

Akta X - This (S11E02) - 40 %

24.1.2018 v 8:00 | Karma: 4,45
  • Počet článků 245
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 480x
Filmový a herní maniak. Rád píšu recenze články a občas i komentáře. Vše co mně napadne. Mám i obsáhlý archív článků a tak určitě tady uvidíte i více než 10 let staré články.

Mimo jiné i šéfredaktor: http://www.kritiky.cz